Spring til indhold

Nu kan du opnå dobbelt statsborgerskab

01.09.2015  17:49

De nye regler om dansk indfødsret/statsborgerskab er nu trådt i kraft. Reglerne medfører muligheden for at opnå dobbelt statsborgerskab samt generhvervelse af tidligere dansk statsborgerskab.

For danskere, bosat i udlandet, betyder reglerne, at du har mulighed for at beholde dit danske statsborgerskab, selvom du vælger at blive statsborger i det land, du bosætter dig i og derved opnå dobbelt statsborgerskab. Ligeledes kan danskere, der tidligere har opgivet deres danske statsborgerskab, søge om at blive danske statsborgere igen. Dog skal generhvervelse af dansk statsborgerskab ske inden for de næste fem år.

Dobbelt statsborgerskab kræver dog, at det land, man hidtil har været statsborger i, eller ønsker at blive statsborger i, tillader det.  Adgang til dobbelt statsborgerskab afgøres ikke af de danske love og regler alene.

Man kan søge om at generhverve sit danske statsborgerskab ved at indsende en erklæring direkte til Statsforvaltningen - også fra udlandet. Du kan også mod ekstra gebyr indsende erklæringen via en dansk ambassade eller et af de mange danske konsulater i udlandet. Gebyret for indlevering i Canada findes her.

Ønsker du at søge om generhvervelse af dansk statsborgerskab, kan erklæringen tilgås her

Du kan læse mere om de nye regler for dansk indfødsret/statsborgerskab her


 Seneste nyt

    Se alle