Spring til indhold

Danske tanker viser vejen frem for grønnere hjem i Toronto

24.06.2016  13:55
Verdens første Active House kombinerer bæredygtighed, energieffektivitet og velvære under et tag, og bag projektet ligger danske tanker. Den danske ambassadør i Canada var med til indvielsen af det innovative hjem.

Den danske Ambassadør i Canada, Niels Boel Abrahamsen, deltog sammen med det danske handelskonsulat i Toronto i indvielsen af verdens første certificerede Active House fredag den 13. juni.

Huset, som er designet efter Active House konceptet, ses som et godt eksempel i Canada på, hvordan bæredygtighed, energieffektivitet, og beboernes overordnede sundhed og velvære kan integreres ved brug af innovative design-elementer i både interiør såvel som eksteriør.

Great Gulf, som har bygget huset i samarbejde med VELUX, håber at kunne skalere i fremtiden så i stedet for at bygge et hjem, ønsker de at bygge et helt lokalsamfund ud fra samme koncept.

Russel Ibbotson, som er Technical Manager for VELUX Byggeindustri-afdeling i Canada, flytter sammen med sin familie på fem ind i huset i en seks-måneders testperiode for at opleve, hvordan det er at bo i et Active House i Canada og hjælpe med at dokumentere dette i en lokal kontekst, så eventuelle opdateringer kan blive implementeret fremover.

Læs mere omkring Active House-konceptet samt verdens første certificerede Active House i Canada via nedenstående links:
https://www.thestar.com/life/homes/2016/06/04/active-house-design-gets-a-real-life-test-drive.html
http://www.velux.com/solutions/demo-buildings/active%20house%20centennial%20park
http://aktivhusdanmark.dk/
http://urbantoronto.ca/news/2016/06/great-gulf-celebrates-worlds-first-certified-active-house
http://www.newswire.ca/news-releases/great-gulf-unveils-the-first-certified-active-house-in-the-world-582685331.html
http://www.sabmagazine.com/blog/2014/07/10/great-gulf-active-house/
http://aktivhusdanmark.dk/media/6778/great_gulf_home_dk_02.pdfSeneste nyt

    Se alle