Spring til indhold

Stem til det danske folketingsvalg fra Canada

29.05.2015  21:35
Der afholdes folketingsvalg i Danmark torsdag den 18. juni 2015.

Hvem kan stemme?
Stemmeberettigede borgere i Canada kan afgive brevstemme på den danske Ambassade i Ottawa eller på nærmeste danske konsulat efter aftale. Det er en betingelse, at du er optaget på valglisten. Læs mere om stemmeret for udlandsdanskere her.

Deadline
Der er ikke nogen sidste frist for, hvornår du skal have brevstemt i Canada, men din brevstemme skal være afgivet i så god tid før valgdagen, at den kan nå at blive sendt hjem og være modtaget i din tidligere bopælskommune, inden afstemningen på valgdagen begynder kl. 9.00. Ambassaden anbefaler derfor, at du senest afgiver din brevstemme en uge før valget- altså torsdag den 11. juni. Det er muligt at afgive sin stemme efter denne dato, men det kan ikke garanteres, at den når frem i tide.

Brevstem på den danske ambassade i Ottawa
Du har mulighed for at brevstemme på den danske ambassade i Ottawa mandag til fredag fra klokken 13.00 til 15.00. Husk at medbringe legitimation, f.eks. pas, kørekort eller sygesikringsbevis. Bemærk at det er nødvendig at lave en aftale med ambassaden eller konsulatet i forvejen. Dette gøres enten telefonisk eller vi e-mail.
Telefon: (1) 613 562 1811
E-mail: ottamb@um.dk

Brevstem på det Danske Generalkonsulat i Toronto
Du har mulighed for at brevstemme på det Danske Generalkonsulat i Toronto mandag til fredag fra klokken 9:00 til 12:00. Husk at medbringe legitimation, f.eks. pas, kørekort eller sygesikringsbevis. Det er ikke nødvendigt at lave en aftale med Generalkonsulatet i forvejen.

Se alle danske konsulater i Canada her