Spring til indhold

Udenrigsminister Anders Samuelsen på officielt besøg i Canada

11.05.2017  21:46

Udenrigsminister Anders Samuelsen var på sit første officielle besøg i Canada siden både det danske og canadiske valg i 2015. Udenrigsministeren havde møder i Ottawa den 9. maj og forsatte herefter til Fairbanks, Alaska for at deltage i det Arktiske Råds ministermøde.

I Ottawa mødtes Anders Samuelsen med den canadiske udenrigsminister Chrystia Freeland og handelsminister François-Philippe Champagne, og deltog i erhvervsarrangementer for at fremme danske løsninger inden for digitalisering og grøn omstilling.

Udenrigsministeren havde spændende drøftelser med udenrigsminister Freeland om fælles globale interesser, herunder transatlantisk samarbejde og sikkerhedspolitik. Udviklingen i Europa og Nordamerika blev drøftet ved en arbejdsfrokost, hvor udenrigsminister Freeland også havde inviteret sine to parlamentariske statssekretærer (MP) Andrew Leslie og (MP) Matt de Courcey.

Champagne 1
Foto: Den Danske Ambassade
Udenrigsminister Anders Samuelsen med handelsminister Champagne i parlamentet.


Frihandel var et af samtaleemnerne med Minister Champagne, hvor især fordelene og mulighederne i den ny indgåede CETA-aftale blev sat i fokus.  De talte desuden om Danmarks formandskab for OECD ministermødet i juni, hvor inklusiv globalisering er på dagsordenen. Udenrigsministeren mødtes også med tidligere minister og CEO for Canadian Chamber of Commerce, Perrin Beatty.

Udenrigsministeren deltog også i to erhvervsarrangementer med deltagelse af både danske og canadiske gæster.

I forbindelse med et erhvervsarrangementet om fjernvarme arrangeret i samarbejde med Det canadiske ministerium for offentlige services og indkøb fortalte udenrigsministeren om den danske energiomstilling, der bl.a. betyder at Danmark vil dække 30 % af sit energiforbrug med vedvarende energi i 2020.

Ved åbningen af et arrangement om offentlig digitalisering delte udenrigsministeren ud af erfaringerne fra den danske digitaliseringsstrategi, der har gjort Danmark til det mest digitaliserede land i EU.

Se de to taler om fjernvarme og offentlig digitalisering her.

Famous Fiveløbetur
Foto: Den Danske Ambassade
Udenrigsministeren udforskede Canadas smukke hovedstad på en morgenløbetur med udsigt til Parlamentet, og senere på Parliament Hill besøgte han statuen ’The Famous Five’, der fejrer de canadiske kvinders juridiske ligestilling.