Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Canada.

Senest opdateret 11-08-2020 09:57

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Canada,

Læs rejsevejledningen for Canada.

Information om konkrete restriktioner i Canada opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Canada, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Canada.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder.

Den enkelte virksomhed bør anlægge et forsigtighedsprincip for at minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet.

Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Canada har indført indrejseforbud, der indtil videre er gældende indtil 31. august, 2020.

Følgende persongrupper er undtaget for indrejseforbuddet:

 • Canadiske statsborgere.
 • Personer med permanent opholdstilladelse.
 • Nære familimedlemmer til canadiske statsborgere. Yderligere information tilgængelig her.
 • Erhvervsrejsende med et essentielt formål. Læs mere her.
 • Diplomater, flypersonale samt rejsende i transit til tredjelande.

Hold dig opdateret om det generelle indrejseforbud her.

Afhængigt af indrejseformålet kan der søges dispensation til indrejse. Ansøgningsprocessen kan findes her.

Alle rejsende til Canada med fly skal gennemgå en helbredsundersøgelse. Hvis man har symptomer på COVID-19 vil man ikke kunne boarde flyet.

Tilrejsende, som har symptomer på COVID-19, vil blive taget til side til en undersøgelse. Den rejsende kan blive beordret til hospitalet, hvis nødvendigt.

Læs mere hos Immigration, Refugees and Citizenship Canada her.

Internationale flyforbindelser er begrænset til udvalgte lufthavne frem til ovennævnte dato. Mere information er tilgængelig her.

Landegrænsen mod U.S.A. er lukket frem til 21. august. Mere information er tilgængelig her.

Karantæneregler

Canada har indført 14 dages hjemmekarantæne for personer, der kommer til Canada fra udlandet. Du skal ved ankomst kunne dokumentere en plan for karantæneperioden, ellers vil du blive nægtet adgang til Canada. Yderligere information om krav til karantænen kan findes her.

Overholder du ikke reglerne for karantæne risikerer du en bøde op til $750.000, fængselsstraf op til 6 måneder og indrejseforbud til Canada i op til 1 år. Mere information er tilgængelig her.

Bemærk at du kan blive undtaget for karantæneregler, hvis du skal til Canada for at udføre essentielt arbejde. Læs mere her.

Interne rejserestriktioner

Enkelte provinser har indført rejserestriktioner fra andre provinser. Da dette løbende opdateres, anbefales du at holde dig orienteret via de officielle provinsielle hjemmesider:

Du kan ikke flyve indenrigs eller benytte dig af togservice hvis du har symptomer på COVID-19.

Transit

Det er muligt at rejse i transit gennem Canada, dog med følgende forbehold:

 • Du skal kunne fremvise en flybillet til din slutdestination.
 • Du skal søge om en Electronic Travel Authorization (eTA). Læs mere her.

Følgende skal gælde for din rejseplan:

 • Ankomst og afgang skal ske til og fra samme lufthavn, uden skift af terminal og uden at forlade transitområdet.
 • Din tid i transit skal være så kort som mulig og må ikke overstige 24 timer.
 • Din bagage skal automatisk sendes til din slutdestination. Det er ikke muligt at afhente bagage under transit.
 • Hvis din hjemrejse starter uden for Canada, kan du kun være i transit i én canadisk lufthavn.

Helbred:

 • Alle rejsende til Canada med fly skal gennemgå en helbredsevaluering. Hvis du udviser symptomer på COVID-19, vil du ikke kunne boarde et fly med henblik på transit via Canada.
 • Alle rejsende på vej til en canadisk lufthavn skal bære mundbind, når man går ombord på flyet, under hele flyveturen og ved screening checkpoints ved ankomst til Canada. Læs mere her
 • Temperaturmåling kan forekomme i visse lufthavne. Læs mere her.

Information:

Har du spørgsmål om transit gennem Canada, kan du kontakte følgende myndigheder:

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Canada, men du opfordres til holde 2 meters afstand når du bevæger dig i det offentlige rum.

Forsamlingsforbud

Forsamlingsforbud kan variere fra provins til provins. Du kan holde dig orienteret via provinserns officielle hjemmesider:

Mundbind

Public Health Agency Canada anbefaler, at man bærer mundbind eller maske i det offentligt rum, når det ikke er muligt at holde 2 meters afstand til andre.

Bemærk at visse byer stiller krav om brug af mundbind, hvis man benytter offentlig transport og befinder sig i indendørs offentlige rum såsom supermarkeder, indkøbscentre og lignende. Du opfordres derfor til at ajourføre dig med de lokale regler og tiltag for hvor du befinder dig.

Alle rejsende på vej til en canadisk lufthavn skal bære egen maske, når man går ombord på flyet, under hele flyveturen, ved screening checkpoints ved ankomst til Canada og på vej til destinationen for sin obligatoriske selv-isolation. Læs mere her.

Rejsende, som er ankommet til Canada fra internationale destinationer, skal bære mundbind fra lufthavnen til destinationen for deres 14 dages karantæne.

 

Nedlukning / Genåbning

Canada er ved at genåbne. Denne genåbning foregår på provinsielt niveau og er delt op i faser. Der er stor forskel på fremgangsmåden mellem provinserne. Du kan holde dig orienteret via de officielle hjemmesider for de individuelle provinser:

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Generel vejledning for personer med symptomer kan findes her. Myndighederne har også udviklet en COVID-19 app med generel information og kontakt til sundhedsmyndighederne.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.   

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Fast ophold

Personer med gyldig arbejds- og opholdstilladelse vil som udgangspunkt kunne rejse ind i Canada - også hvis det er første indrejse.

Personer med arbejdstilladelse opfordres til at verificere med deres canadiske arbejdsgiver, at deres stilling stadig er tilgængelig.

Internationale studerende, som blev godkendt inden 18. marts 2020 kan rejse til Canada.

Personer med en midlertidig canadisk opholdstilladelse, som er tæt på at udløbe, kan ansøge om forlængelse gennem de canadiske myndigheder og dermed sikre processuelt ophold i Canada indtil der træffes afgørelse i sagen.

Yderligere information om forbehold for indrejse til Canada er tilgængelig her.

Kortvarigt ophold

Personer på kortvarigt ophold i Canada (som turister, på familiebesøg med videre) opfordres til at verificere deres opholdsgrundlag i Canada.  

Den canadiske eTA er som udgangspunkt gyldig i 5 år eller til udløbsdatoen for dit pas.

Du må i de fleste tilfælde opholde dig i Canada i op til 6 måneder eller til dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først.

Hvis dit pas bliver stemplet kan immigrationsmyndighederne sætte en kortere varighed for dit ophold.

Har du benyttet en Primary Inspection Kiosk ved ankomst og dermed ikke fået et stempel i passet kan du gå ud fra at du må opholde dig i de fulde 6 måneder eller indtil dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først.

Udrejse af Canada

Der er forskellige rejsemuligheder fra Canada til Danmark, dog ikke direkte flyvninger.

Følgende flyselskaber flyver stadig fra Canada til Europa:

Vi kan ikke garantere, at der er plads på flyet. Mange flyafgange aflyses løbende, så det anbefales at holde sig orienteret via sit flyselskab.

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

 
Vi anbefaler, at du arrangerer dit certificate to board i god tid før din afrejsedato.

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Spørgsmål om indrejse i Danmark skal rettes til Rigspolitiet.

Du kan finde svar på spørgsmål om indrejserestriktioner i Danmark på Rigspolitiets COVID-19 hjemmeside.

Du kan også kontakte Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark: +45 7020 6044.

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Vi anbefaler, at du arrangerer dit certificate to board i god tid før din afrejsedato.

Mere information

Mere information

De føderale myndigheders hjemmeside kan findes her, inkl. telefonnummer og e-mailadresse. Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller konsulaterne i Canada. Vær venligst opmærksom på at nogle honorære har begrænsede åbningstider grundet lokale restriktioner.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Canada, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Læs mere om Udenrigsministeriets app 'Rejseklar' her.


Tilmeld dig Danskerlisten.

Grundet udbruddet af covid-19 kan der opstå vanskeligheder med forsendelsen af post fra Danmark til Canada. Dette gælder også forsendelse af NemID.

 

Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Mere information kan findes på følgende link.