Gå til indhold

Kørekort

Danske kørekort er gældende under ferie i Canada, men det tilrådes ved billeje at være i besiddelse af et internationalt kørekort, da danske kørekort ikke har engelsk oversættelse.

Borgerservice

For danske immigranter til Canada bemærkes, at danske kørekort ikke kan byttes til canadisk kort. Oplysninger kan findes under de forskellige provinsers transportministerier, for provinsen Ontario’s vedkommende, klik her.

Den 1.januar 2017 trådte en ny lov i kraft, ifølge hvilken danske statsborgere med fast bopæl i Canada ikke længere kan få fornyet deres kørekort eller udstedt et nyt kørekort hvis det originale er bortkommet. Fast bopæl defineres som personer, som opholder sig i Canada i mindst 185 dage om året. Er man på kortvarigt besøg i Canada er det dog stadig muligt at få udstedt eller fornyet sit danske kørekort. Det er stadig muligt for alle at få udstedt et internationalt danske kørekort.

ANSØGNING OM KØREKORT OG INTERNATIONALE KØREKORT

Trin 1:

Udfyld et ansøgningsskema. Det kan hentes her.

 

Trin 2:

Indhent den nødvendige dokumentation. En tjekliste er tilgængelig her.

 

Trin 3:

Indlever ansøgningen på ambassaden eller et af vore konsulater.

Personligt fremmøde er påkrævet.


Internationale kørekort udstedes i Danmark af Rigspolitichefen. Der må derfor påregnes en ekspeditionstid på ca. 3-5 uger.