Gå til indhold

Pas

Uanset om du ønsker at ansøge om et pas for første gang eller forny dit pas, bør du læse nedenstående oplysninger for at finde ud af, om du er berettiget til et dansk pas.

Nedenstående gælder pr. 1. september 2015.

GENEREL INFORMATION ON DANSK STATSBORGERSKAB
Den 1. september 2015 trådte den nye lov om dobbelt statsborgerskab i kraft. Loven gør det muligt for danske statsborgere at erhverve udenlandsk statsborgerskab uden, at de fortaber deres danske statsborgerskab. Det betyder, at hvis du fik canadisk statsborgerskab efter 1. september 2015, har du ikke fortabt dit danske statsborgerskab. Hvis du derimod fik canadisk statsborgerskab før den dato, har du mistet dit danske statsborgerskab. I den situation skal du søge om generhvervelse af dansk statsborgerskab, inden du kan søge om et nyt dansk pas.

Danske statsborgere født i udlandet til mindst én dansk forælder har som regel også dansk statsborgerskab. Hvis du eksempelvis er født i Canada til en dansk mor og canadisk far, har du både dansk og canadisk statsborgerskab. For ikke at miste dit danske statsborgerskab skal du dog søge om at bevare det, inden du fylder 22.

Læs mere om statsborgerskab her.

 

HVIS DU ER BERETTIGET TIL ET DANSK PAS (Følg trin 1-2-3.)

Trin 1: Start ansøgningen
Start med at udfylde en kopi af ansøgningsskemaet for pas.

Læs også følgende information om GDPR.

 

Trin 2: Indhent dokumenter
For at sikre en effektiv behandling af din ansøgning er det vigtigt at samle alle nødvendige dokumenter i tjeklisten før du indgiver din ansøgning. Hvis alle dokumenter ikke indleveres er der risiko for at ansøgningen forsinkes eller afvises.

Vælg venligst den tjekliste, som passer til din situation:

Biometrisk pas (alle aldre, Ottawa, Toronto, Vancouver og når Ambassaden rejser med den biometriske kuffert)

Pasforlængelse 

Nødpas 

Pas til børn under 12 år (kun når ansøgningen indgives på et honorært konsulat. Hvis ansøgningen indgives i Ottawa, Toronto eller Vancouver, benyt da venligst tjeklisten for Biometriske pas.)

Det ikke nødvendigt at medbringe et pasfoto, da der vil blive taget et digitalt foto ved indgivelsen af ansøgningen.

Trin 3: Indgiv ansøgningen
Ansøgninger om pas skal indgives med personligt fremmøde, enten på den Danske Ambassade i Ottawadet danske generalkonsulat i Toronto eller det honorære konsulat i Vancouver. Dette er nødvendigt for at kunne verificere din identitet og for at indsamle biometrisk data samt din underskrift til det nye pas.

Ring venligst i forvejen for at bestille en tid til indlevering af ansøgning.

Ved indgivelse af ansøgningen vil der blive aftaget fingeraftryk til brug i det biometriske pas. Hvis en eller flere fingre er blevet beskadiget for nyligt, kontakt da venligst ambassaden eller generalkonsulatet for at fastslå om fingeraftrykkene vil møde den påkrævede kvalitetsstandard.

 

BEHANDLINGSTID
Behandlingstiden er 3-5 uger.

 

RETURNERING AF PAS
Nye pas kan returneres med en forudbetalt kurér service eller det kan sendes direkte til dit nærmeste konsulatet. Gør venligst personalet opmærksom på foretrukne konsulat hvis sidstnævnte mulighed skal benyttes. Vær venligst opmærksom på at der er et ekstra gebyr for at benytte denne mulighed.