Gå til indhold

Coronavirus/covid-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Canada.

Senest opdateret 27.09.2022 08:56

Fold de enkelte afsnit ud for mere information.

Rejserestriktioner

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

 

Indrejseregler

Der er indført en række indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark til Canada.

 

Alle rejsende

Flyrejsende, hvis endelige destination er Canada, skal indsende personlige oplysninger elektronisk via appen ArriveCAN. Dit vaccinebevis fra Sundhed.dk kan også uploades til ArriveCAN appen. Oplysningerne inkluderer rejse- og kontaktoplysninger, karantæneplan og COVID-19 symptomevaluering.

ArriveCAN appen skal udfyldes inden afrejse til Canada. Rejsende, som skal i karantæne, skal fremsende information dagligt til myndighederne via denne app. Læs mere her.

De canadiske myndigheder laver stikprøve-tests for COVID-19 for alle indrejsende til Canada, uanset vaccine-status.

Vaccinerede rejsende

De canadiske myndigheder tillader indrejse for færdigvaccinerede fra alle lande, såfremt den rejsende har været færdigvaccineret i mindst 14 dage med en vaccine godkendt i Canada.

Rejsende, som har modtaget 2. stik anses som færdigvaccinerede af de canadiske myndigheder. Yderligere information om vaccination kan findes her, inklusiv information om krydsvacciner.

Det danske vaccinebevis som du henter fra www.sundhed.dk accepteres til generel brug i Canada, såfremt informationen fremstår på engelsk. Den danske og europæiske digitale QR-kode alene er ikke kompatibelt med det canadiske system, medbring derfor altid dit vaccinebevis på din rejse.

 

Tidligere smittede rejsende

Det er muligt for tidligere smittede som også er færdigvaccinerede at rejse til Canada, selvom man vil teste positiv på en COVID-19 test.

Information omkring tidsinterval og dokumentationskrav kan findes her.

Kravene ændres løbende af de canadiske myndigheder. Rejsende opfordres derfor til at ajourføre sig med gældende regler via førnævnte link.

 

Hverken vaccineret eller tidligere smittet

Rejsende, som ikke er færdigvaccinerede mod COVID-19, tillades kun indrejse med et anerkendelsesværdigt formål.

Du kan verificere om dit rejseformål anses som anerkendelsesværdigt ved at følge de canadiske myndigheders online guide.

Personer, som ikke er færdigvaccineret skal ved ankomst til Canada i 14 dages karantæne. Karantænen kan ikke afbrydes før de 14 dage er gået. Såfremt man tester positivt og/eller udviser symptomer forlænges karantænen med yderligere 10 dage. Rejsende skal også testes på dag 8 efter ankomst. Mere information er tilgængeligt her.

 

Regler for børn

Børn under 5 år er undtaget for vaccinekrav, testkrav og eventuelle karantænekrav.

Børn mellem 5 og 11 år, som rejser med en færdigvaccineret voksen eller værge, er undtaget vaccinekrav og testkrav.

Unge mellem 12 og 17 skal være færdigvaccinerede. Hvis de lever op til indrejse med et anerkendelsesværdigt formål, skal de følge samme regler som for ikke-vaccinerede voksne med hensyn til karantæne og tests.

Mere information om børn og unge kan findes her.

 

Interne rejseregler

Interne rejseregler

Pr. 20. juni 2022 frafaldt kravet om vaccination for at rejse indenrigs i Canada med fly og tog, samt for at flyve ud af Canada. Brug af maske er stadig obligatorisk og der er stadig krav om vaccination ved indrejse til Canada. Mere information er tilgængelig her

 

Coronapas

Det danske vaccinebevis som du henter fra www.sundhed.dk accepteres til generel brug i Canada. Den danske og europæiske digitale QR-kode alene er ikke kompatibelt med det canadiske system, medbring derfor altid dit vaccinebevis på din rejse.

Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dkEn printet version af coronapasset kan findes på sundhed.dk.

 

Regler for personer i transit

Det er muligt at rejse i transit gennem Canada, dog med enkelte forbehold. Du kan læse mere om de generelle regler for transit gennem Canada her. Information om restriktioner specifikt for flyrejsende, inklusiv rejser med transit som hovedformål, kan findes her.

Rejser du fra et andet land end Danmark, må du undersøge transitmulighederne med de lokale myndigheder.

Yderligere spørgsmål om transit gennem Canada kan stilles til Transport Canada (inden afrejse til Canada) og Canada Border Services Agency (under dit transit-ophold).

 

Rejseråd til erhvervsrejser

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser
Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor. 

 

Indrejseregler for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejserestriktioner for erhvervsrejsende i Canada som for alle andre rejsende. Læs mere i afsnittet "Rejserestriktioner".  

 

Lokale regler

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge regler hos de lokale myndigheder:

Alberta
British Columbia
Manitoba
New Brunswick
Newfoundland and Labrador
Northwest Territories
Nova Scotia
Nunavut
Ontario
Prince Edward Island
Quebec
Saskatchewan
Yukon

 

Hvis du bliver syg

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Du kan finde anvisninger fra myndighederne her

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Visum og opholdstilladelse

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas og visum regler her.

 

Mere information

Mere information

De føderale myndigheders hjemmeside kan findes her, inkl. telefonnumre og e-mailadresser.

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:
CBC
CTV News

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk

 

Rejsevejledning

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Canada.

 

Kontakt

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller konsulaterne i Canada. Vær opmærksom på at nogle konsulater har begrænsede åbningstider grundet lokale restriktioner.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Canada, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 


app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.