Gå til indhold

eTa - Electronic Travel Authorization

Vejledende information.

Danske statsborgere søge om indrejsetilladelse til Canada, hvis de ønsker at rejse ind via fly eller er i transit i Canada. Indrejsetilladelsen kaldes eTA – Electronic Travel Authorization. Der kræves ingen eTA ved indrejse via landjord eller ad søvej. Ligeledes omfatter ordningen heller ikke rejsende med et gyldigt visum eller permanent opholdstilladelse.

Man skal søge om tilladelsen, inden rejsen til Canada. En godkendt eTA er påkrævet for at kunne gå ombord på flyet. Rejsende uden en godkendt eTA vil ikke få lov at foretage deres rejse til Canada.

Der er et ansøgningsgebyr på 7 canadiske dollars, som skal betales med kreditkort, og man skal indtaste sine pasoplysninger i skemaet. En eTA er gyldig i 5 år medmindre ens pas udløber tidligere.

 


 

OBS:

Electronic Travel Authorization (eTA)

Søg kun om eTA gennem den officielle canadiske ansøgningsportal.

Der findes mange andre portaler, som lover hastebehandling, garanteret godkendelse og lignende til et højere gebyr.

Søg kun gennem den officielle portal via ovenstående link, de canadiske myndigheder har ikke indgået samarbejdsaftaler med private firmaer til behandling af denne type ansøgninger. Mere information er tilgængelig her.

Behandlingstiden er ofte kun få timer, men i nogle tilfælde kan det tage op til 14 dage. Husk derfor at søge i god tid før din afrejsedato.

 

COVID-19

Læs mere om de nuværende COVID-19 relaterede rejserestriktioner for Canada her.


 

Ambassaden gør opmærksom på, at en elektronisk indrejsetilladelse ikke sikrer adgang til Canada ved ankomst til grænsen. En eTA er en forhåndsgodkendelse, men ikke en garanti. Det vil altid være op til de canadiske immigrationsmyndigheder at afgøre, om man bliver tilladt adgang ved ankomsten til Canada, hvor man vil blive stillet spørgsmål, der relaterer sig til formålet med rejsen.

Danske statsborgere kan med en godkendt eTA visumfrit rejse ind i Canada og opholde sig som turist i landet i op til 6 måneder, eller indtil den dato de canadiske immigrationsmyndigheder stempler i passet. Ved længerevarende ophold skal man søge om en opholdstilladelse og en arbejdstilladelse, hvis man ønsker at arbejde i Canada.

Vær opmærksom på, at man ikke kan opholde sig i Canada som ”frivillig arbejdskraft” uden en arbejdstilladelse. Det gælder både for frivillig hjælp i huset, pasning af børn, arbejde på en gård m.v. Man skal søge om arbejdstilladelsen inden ankomsten til Canada og risikerer at blive afvist, hvis man ikke har modtaget afgørelsen inden indrejse. Du kan læse om afvisningsgrunde her.

Ambassaden kan ikke assistere med, hvorledes man søger om opholds-og arbejdstilladelse hos de canadiske immigrationsmyndigheder.

Personer med dobbelt dansk/canadisk statsborgerskab kan ikke søge om eTA. De skal i henhold til de canadiske myndigheder i stedet rejse ind i Canada på deres canadiske pas.