Gå til indhold

For danskere på rejse til Canada

eTA / visum til Canada

Danske statsborgere skal søge om indrejsetilladelse til Canada, hvis de ønsker at rejse ind via fly eller er i transit i Canada. Indrejsetilladelsen kaldes eTA – Electronic Travel Authorization. Der kræves ingen eTA hvis man krydser med bil, bus eller tog. Det samme gør sig gældende hvis man sejler til Canada. Ligeledes omfatter ordningen heller ikke rejsende med et gyldigt visum eller permanent opholdstilladelse.

Man skal søge om tilladelsen, inden rejsen til Canada. En godkendt eTA er påkrævet for at kunne gå ombord på flyet. Rejsende uden en godkendt eTA vil ikke få lov at foretage deres rejse til Canada.

Søg kun om eTA gennem den officielle canadiske ansøgningsportal.

Behandlingstiden er ofte kun få timer, men i nogle tilfælde kan det tage op til 14 dage. Husk derfor at søge i god tid før din afrejsedato.

Har du brug for at kontakte de canadiske myndigheder i forbindelse med din eTA-ansøgning, så kan dette gøres via en online formular. Ambassaden kan ikke assistere med hastebehandling af ansøgninger eller formidle kontakt til de canadiske myndigheder.

Ambassaden gør opmærksom på, at en elektronisk indrejsetilladelse ikke sikrer adgang til Canada ved ankomst til grænsen. En eTA er en forhåndsgodkendelse, men ikke en garanti. Det vil altid være op til de canadiske immigrationsmyndigheder at afgøre, om man bliver tilladt adgang ved ankomsten til Canada, hvor man vil blive stillet spørgsmål, der relaterer sig til formålet med rejsen. 

Personer med dobbelt dansk/canadisk statsborgerskab kan ikke søge om eTA. De skal i henhold til de canadiske myndigheder i stedet rejse ind i Canada på deres canadiske pas.

REJSEKLAR app / Danskerlisten

Det anbefales at du installerer appen REJSEKLAR. Med denne app har du hurtig adgang til kontakt-information til ambassaden og de lokale konsulater, se den seneste rejsevejledning og meget mere.

Du kan downloade appen og læse mere om den her.

Rejsevejledning for Canada

Rejsevejledningen for Canada kan findes her.

Rejsevejledningen indeholder blandt andet links til de relevante canadiske myndigheder i tilfælde af krisesituationer.

Indrejse med kæledyr til Canada

Hvis du skal til Canada og vil medbringe dit kæledyr, så vær opmærksom på dokumentationskravene fra de canadiske myndigheder.

Du kan udfylde et interaktivt spørgeskema, som vil guide dig igennem processen.

Indrejse med medicin til Canada

Har du brug for at medbringe medicin til Canada, så er der nogle krav og begrænsninger, som du skal være opmærksom på.

Du kan finde information om dette emne på Health Canadas hjemmeside. Vær specifikt opmærksom på afsnittet "Visitors to Canada".